Hirdetés
Az androidos készülékek 60%-án még mindig 2013-as, vagy annál régebbi operációs rendszer fut

A Google ismét közzétette Android operációs rendszerének mutatóit, ami még mindig siralmas összképet fest, de legalább már van ok a bizakodásra.

Az elmúlt hónapban közzétett statisztika szerint az Android 6.0 Marshmallow 1%-os piaci részesedést tudhatott magának, mára ez a szám viszont 2.5%-ra nőt, így elmondható, hogy alig több mint egy hónap alatt megduplázta részesedését a rendszer, ami mindenképpen jó eredmény, és azt is előrevetítheti, hogy hamarosan kétszámjegyűre nőhet a rendszer elterjedtsége.

02-Android

Újabb örömteli hír, hogy az 5.0 és 5.1-es verziószámokat viselő Lollipop végre lehagyta a KitKat rendszerverziót, így már hivatalosan is a második legfrissebb operációs rendszer számít a legelterjedtebbnek az androidos készülékeken, igaz, mindössze 2%-nyi előnyre tett szert.

Ami viszont lehangoló, az az, hogy a készülékek kétharmadán még mindig Android 4.4 és annál régebbi rendszerek futnak, ami biztonsági szempontból sajnos semmi jót nem jelent ezen készülékek tulajdonosainak.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...