Hirdetés
Az LG-től idén már biztosan nem várhatunk újabb Nexus készülékeket

A dél-koreai vállalat a 2012-es Nexus 4 és a tavalyi Nexus 5X elkészítésével már megmutatta, hogy lehet rájuk számítani a referenciakészülékek elkészítésénél, most azonban, ha felkérnék őket sem foglalkoznának vele, ugyanis teljes mértékben saját készülékeikre szeretnének koncentrálni.

A fenti információt az LG szóvivője közölte a sajtóval, szóval akár hivatalosnak is tekinthetjük azt, ráadásul teljességgel érthető is, hiszen, ha az LG komolyan gondolja a riválisok befogását, az eddigieknél nagyobb energia megmozgatására lesz szükségük, ezt pedig csak úgy tudják elérni, ha a saját termékeiket helyezik előtérbe.

Az LG G5 egy jó kiindulópont lehet ehhez, hiszen a csúcskészülékekbe illő hardverelemeken kívül extrákat is fel tudtak mutatni a felhasználóknak, ez pedig hosszú távon biztosan a dél-koreai gyártó előnyére válik majd, így nem lepődnénk meg, ha a következő készülékeik is ezt az utat követnék.

Így viszont, hogy az LG kihúzta magát a Nexus készülékek gyártásából, az eddiginél is nagyobb esély nyílt ara, hogy a HTC gyártsa le azokat, akiknek erre a projektre olyan szükségük lenne, mint egy falat kenyérre, ugyanis mostanában mindennel bekerültek a sajtóba, csak az általuk gyártott kiváló készülékekkel nem.

Hogy pontosan ki is lesz a 2016-os Nexus készülékek gyártója egyelőre nem tudni, de a következő egy-két hónapon belül minden valószínűség szerint erre is fény derül majd.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...