Hirdetés
Megállíthatatlan a Huawei – Tovább nő a bevétel és a profit!

A kínai Huawei alighanem itthon is jól ismert már a felhasználók körében, hiszen évről-évre sikerül szintet lépniük, ennek köszönhetően pedig folyamatosan kitűnő minőségű készülékeket kapunk tőlük.

A szintlépés kristálytisztán megmutatkozik a számokban is, ugyanis a vállalat tavaly 61.10 milliárd dolláros bevételt tudott elérni, ami amellett, hogy 37%-kal szárnyalja túl a 2014-es adatokat, az elmúlt hét év legmagasabb bevételi mutatóját is jelenti.

A vállalat sikerességében elsősorban az okostelefonok játszanak szerepet, itt ugyanis 44%-os ugrás volt megfigyelhető az előző évi adatokhoz képest, ezt pedig csak tetézi az a tény, hogy a Huawei volt az első vállalat 2015-ben, amelyik Kínában el tudta érni a 100 ezres értékesítési számot.

Guo Ping, a Huawei egyik vezetője elmondta, a vállalat sikeressége nagyrészt az okos, főbb területeket érintő befektetéseknek köszönhető, aminek eredményeképpen idén a 75 milliárd dolláros bevételi határt is elérheti a világszinten is egyre meghatározóbbá váló gyártó.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archívum...