Hirdetés
Na, ezért kell odafigyelni a kínai gyártókra – Az egyik már az Apple-t is komolyan szorongatja

Néhány évvel ezelőtt az emberek még nem szívesen fektették a pénzüket kínai vállalatok által gyártott telefonokba, mára viszont teljesen megváltozott a helyzet.

Ebben persze az is nagy szerepet játszott, hogy az idő múlásával a kínai gyártók technológia és anyagminőség szempontjából is óriási fejlődésen estek át, így ma már több esetben is elmondható az, hogy a kínai modellek és az ismert gyártók készülékei között mindössze névbéli eltéréseket fedezhetünk fel.

A felhasználók pedig észrevették ezt, ezért egyre több ilyen készüléket vásárolnak, különösen ott, ahol gyártják azokat. Egy 2014-es kimutatás szerint a kínai mobilpiac 75%-át az androidos készülékek uralták, míg 25%-át az Apple tudhatta magáénak.

Mivel ez így kicsit félreérthető, érdemes megjegyezni, hogy két évvel ezelőtt az Apple toronymagasan egyeduralkodónak számított a piacon, hiszen a 25%-ot egymaga érte el, miközben a 75%-ba a Huawei, a Xiaomi, a Meizu és az Oppo készülékei is beletartoztak, tehát egyetlen jelentős ellenfelük sem volt.

Mostanra azonban változott a helyzet, ugyanis míg a Huawei abban az időben mindössze 5%-os piaci részesedéssel bírt, mára viszont ezt egészen 14%-ra sikerült feltornáznia, tehát hazájában szép lassan eléri az Apple szintjét.

Bár sokan gondolhatnánk, hogy ez a növekedés csak Kínára igaz, a valóság az, hogy a Huawei Franciaországban és Nagy Britanniában már a negyedik legnépszerűbb gyártónak számít, míg Olaszországban, Spanyolországban és Németországban már a második helyen áll ezen a listán.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...