Hirdetés

Mobil

Nagyot bukott az LG, mindenért a G5 a hibás

Nagyot bukott az LG, mindenért a G5 a hibás

Az idei MWC egyik legnépszerűbb darabja volt, mégis bukás lett az LG moduláris kialakítású okostelefonja.

Korábban is beszámolhattunk már róla, hogy a dél-koreai gyártó számításai szerint kedvezőtlen értékesítési számokkal kell majd szembenézniük, most pedig úgy tűnik, a számítások helyesnek bizonyultak.

Hiába az egyedi megjelenés, a dupla kamera, a mindig aktív kijelző és a moduláris kialakítás, az LG G5 valami miatt nem fogta meg a felhasználókat, ez pedig oda vezetett, hogy a várt 3-3.5 milliós értékesítési szám helyett mindössze 2.5 millió eladott készülékkel kellett beérnie a vállalatnak.

Ennek hatására a gyártó a második félévre vonatkozó elvárásokat is mérsékelte, hiszen 16.5 millió helyett már 15 millió darab eladott készülékkel is beérnék, ami a jelenlegi helyzetet figyelembe véve még így is túlzásnak tűnik.

Az LG G5 gyengélkedése 110 millió dolláros veszteséget jelentett a vállalat számára az elmúlt negyedévben, ám ez még így is előrelépés, hiszen az azt megelőző negyedévben 175 millió dolláros mínuszban zárt az okostelefonos üzletág.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a mobil-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...