Hirdetés
A Sony Xperia X és X Performance 32GB-os változatai mindössze 20GB-nyi szabad hellyel rendelkeznek

Az elmúlt években számtalanszor előjött már a téma, hogy az egyes eszközöknél feltüntetett tárhelyméret csak egyfajta marketingfogás, hiszen a valós, ténylegesen rendelkezésre álló tárhely mennyisége sokszor köszönőviszonyban sincs a feltüntetett értékekkel.

Annak érdekében, hogy ez a jelenség megszűnjön, egy időben még aláírásgyűjtésbe is kezdtek a felhasználók, ám, mint azt a jelenlegi példa is mutatja, nem sok eredményt sikerült elérni vele.

Kiderült ugyanis, hogy a februárban bemutatott Xperia X és Xperia X Performance készülékek tárhelyméretei jóval alulmúlják a vállalat által ígérteket, hiszen a 32GB-os modellek mindössze 20 GB használható tárhellyel rendelkeznek, miközben a 16GB-os Xperia XA esetében is mindössze 11GB-nyi szabad helyről beszélhetünk.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a 32GB-os készülékek esetében a rendszer 12GB-ot foglal le magának, ez pedig enyhén szólva is túlzásnak tűnik.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...