Hirdetés
BrĂĽsszeli terrortámadás: Gyorsan lĂ©pett a Facebook, aktĂ­v a “Safety Check” funkciĂł

Ma reggel két, egymástól független területen is terrortámadás történt Brüsszelben, amelyben a legfrissebb hírek szerint két magyar állampolgár is sérüléseket szenvedett.

A környéken most érthető okokból óriási a káosz, egyes értesülések szerint a mobilhálózat sem működik megfelelően, így csak többszöri próbálkozás után tudnak telefonálni a repülőtéren és a metróállomás környékén rekedt utasok.

Az egyik belga mobil szolgáltatĂł Wi-Fi hotspotokat alakĂ­tott ki a helyszĂ­neken, hogy legalább interneten jelezni tudják az Ă©rintettek, hogy biztonságban vannak, nĂ©hány perce pedig már a Facebook is elĂ©rhetĹ‘vĂ© tette “Safety Check” nevű szolgáltatását.

A szolgáltatás ismerős lehet a néhány hónappal korábban történt párizsi terrortámadások idejéről, ugyanis akkor is elérhetővé tette azt a közösségi oldal. A szolgáltatás lényege, hogy ezen az oldalon keresztül minden környéken élő és tartózkodó felhasználó jelezheti, hogy biztonságban van, ezzel nyugtatva meg ismerőseit családtagjait.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...