Hirdetés
A világ első 4K támogatású PC-s VR headsetéhez most fantasztikus áron juthatsz hozzá

Amíg a különböző PC-hez készített VR eszközök manapság leginkább az Egyesült Államok, Tajvan és Szingapúr környékéről érkeznek, addig a jövőben biztosra vehetjük, hogy második hullámként a kínai gyártók is becsatlakoznak majd a versenyfutásba.

Természetesen Kínában már jelenleg is nyomon követik a piaci igényeket, és árulnak is hasonló eszközöket, ám egyelőre nagyon kevés az olyan gyártó, amelynek termékében maradéktalanul meg lehetne bízni.

06

A PIMAX viszont ilyen, így a minőségi eszközeiről híres gyártó nem okozott túl nagy meglepetést, amikor bejelentette, hogy elkészült a PIMAX 4K UHD VR Headset, amely egyben a világ első 4K támogatással bíró PC kompatibilis eszköze is lett. Ez pedig nem kis fegyvertény, hiszen amíg a HTC Vive és az Oculus Rift egyaránt 2.5 millió pixelből gazdálkodik (szemenként 1.25 millió), addig a PIMAX esetében 8.29 millió pixelről beszélhetünk, amely már jelentős minőségbeli különbséget eredményezhet.

02

A 60 Hz-es frissítéssel operáló szerkezetben két darab 53 mm-es lencsét találhatunk, amelyek 110 fokos látómezőt elevenítenek meg előttünk. A távolságuk 58 és 71 mm között állítható, tehát az is nyugodtan és kényelmesen használhatja, aki egyébként szemüveget visel.

A VR headsetet természetesen giroszkóppal, gyorsulásérzékelővel, magnetométerrel valamint távolság és fényérzékelő szenzorral is felszerelte a gyártó, de az egészségügyi szempontokat szem előtt tartva bekerült még a kínálatba a szemvédelem, az automatikus fényerőszabályzó és az automatikus páramentesítő funkció is.

07

A SteamVR és Oculus játékokkal is kompatibilis eszköz társaihoz hasonlóan komolyabb gépigénnyel rendelkezik, ám semmi olyanról nem számolhatunk be, ami manapság viszonylag elfogadható áron teljesíthető ne lenne.

Íme, a hivatalos rendszerkövetelmény:

Operációs rendszer: Windows 7/ 8 / 10

Processzor: Intel i5 vagy erősebb

Grafikus kártya: Nvidia GTX 960 / AMD R9 290 vagy erősebb

Tárhely: Minimum 4GB

Port: HDMI 1.4B, USB 2.0 / 3.0

04

És akkor a végére hagytuk a legérdekesebb dolgot, hiszen a fejhallgatóval is kiegészített eszközért most mindössze 349.99 dollárt kellene fizetnünk, ám az LHPIMAX kuponkód megadásával ezt az árat egészen 309 dollárig, vagyis 84 ezer forintig csökkenthetjük, ami mondanunk sem kell, hogy jóval kedvezőbb az Oculus Rift áránál, ráadásul a Gearbest-nek köszönhetően szokás szerint még a kiszállításért sem kell fizetnünk.

Hirdetés
Cikk archívum...