Hirdetés
Chuwi Hi10 Pro – Egy táblagép, ami teljes értékű PC-ként is lazán megállja a helyét

A Chuwi név talán nem hangzik mindenki számára ismerősen, ám egy rendkívül megbízható gyártó eszközéről van szó, amely az elmúlt években több, kiváló minőségű terméket állított elő.

Ezen termékek nagy része a táblagépek kategóriájába sorolható, és ma is egy ilyen eszközről lesz szó, mégpedig a Chuwi Hi10 Pro-ról, amely kedvező ára miatt toronymagasan az egyik legjobb választás lehet a tabletet vásárolni szándékozók körében.

Kezdjük rögtön ott, hogy bár a gyártó kínai, a táblagépen ezt egy pillanatig sem érezhetjük, hiszen az már a dobozból kivéve is rögtön érződik, hogy egy kifejezetten jó anyagból készült, pontos illesztésekkel rendelkező gépet fogunk a kezünkben, aminek súlya egészen pontosan 562 gramm, vagyis valamivel több mint fél kiló. Ez talán egy picivel fölötte van az átlagnak, de a fém készülékház és a minőségi anyagok miatt emiatt egyáltalán nem panaszkodunk.

DSCN0025

Mint ahogy nem panaszkodunk az 1920 x 1200 pixel felbontású 10.1-hüvelykes kijelző miatt sem, hiszen bár nyilvánvalóan nem egy OLED panelről van szó, a kép éles, a betekintési szög megfelelő, a színek pedig pontosak, ezért az árért pedig butaság lenne ezen kívül bármit is elvárni, sőt!

Mint a címben is említettük, a Hi10 Pro tökéletesen alkalmas mindenféle feladat ellátásra, ugyanis azon rögtön két operációs rendszerrel is találkozhatunk, melyek közül az egyik az Android 5.1-en alapuló Remix OS 2.0, a másik pedig egy teljes értékű Windows 10, aminek kezelése gyakorlatilag egy az egyben megegyezik a laptokon és PC-ken használt változatokkal. Persze nincs ebben semmi meglepetés, hiszen a rendszer pontosan ugyanaz. Köztudott, hogy a Windows Store alkalmazáskínálata igencsak szegényes, ám emiatt sem kell aggódni, hiszen egyrészt androidos részről ott a Play Áruház, másrészt pedig Windows 10 alatt az .exe kiterjesztésű fájlok is gond nélkül telepíthetők, tehát semmi olyanról nem kell lemondanunk, amit korábban már megszoktunk.

02

Az alkalmazások telepítésére egy 64GB-os belső tároló nyújt lehetőséget, ami microSD kártyán keresztül természetesen tovább bővíthető. Arról, hogy akadásról és hasonló dolgokról szó se legyen, egy Intel Cerry Trail Z8300 típusú 64-bites processzor és 4GB RAM gondoskodik, ami bőven elegendő ahhoz, hogy kedvenc játékainkkal és alkalmazásainkkal könnyedén elboldoguljunk.

A táblagép részét képezi még két kamera is, ám itt azért érdemes megemlíteni, hogy videotelefonáláson kívül szinte semmire sem alkalmasak, tehát nem ezzel fogjuk elkészíteni nyaralásunk legszebb fotóit, igaz, erre a célra eleve nem egy tablet a legalkalmasabb eszköz.

DSCN0012

Nem ejtettünk még szót az üzemidőről és az akkumulátorról, pedig ezek már sokkal fontosabb jellemzői egy táblagépnek, mint mondjuk az azon elhelyezett kameraszenzorok. Ilyen tekintetben pedig tökéletesen helytáll a készülék, hiszen a 7500mAh kapacitású telepnek köszönhetően a használat módjától függően 6-8 órás üzemidővel számolhatunk, ami azért rossznak semmiképpen sem nevezhető. A C-típusú USB csatlakozónak köszönhetően a töltés viszonylag gyorsan történik, ám a gyorstöltés-technológia hiánya miatt csodákra azért senki se számítson.

A Hi10 Pro-hoz egyébként nagyjából 10 ezer forintnak megfelelő összegért mágneses csatlakozási felülettel ellátott billentyűzetet is vásárolhatunk, de aki inkább rajzolni és szerkeszteni szeret, az egy stylus-t is beszerezhet.

03

Mindent összevetve elmondható, hogy egy kifejezetten jó eszközzel van dolgunk, amely minőségi anyaghasználattal, felső-középkategóriás hardveres felszereltséggel és dupla operációs rendszerrel operál, mindehhez pedig még verhetetlen ár-érték arány is társul.

És akkor most jöjjön az a bizonyos ár, hiszen annak tudta nélkül meglehetősen nehéz dönteni a vásárlást illetően. A Chuwi Hi10 Pro a Gearbest webáruházában már 187 dollárért, vagyis 50 ezer forint körüli összegért is elérhető, ami figyelembe véve magát a készüléket, akár az ajándék kategóriába is sorolható. A kiszállítás természetesen továbbra is ingyenes, ráadásul, ha európai raktárról szerezzük be a készüléket (nem mindig van készleten), még a járulékos összegekkel sem kell bajlódnunk.

Hirdetés
Cikk archívum...