Hirdetés
Csökkenhet a közösségi oldalak népszerűsége 2017-ben

IdĂ©n jelentĹ‘sen csökkenhet a közössĂ©gi oldalak, Ă­gy pĂ©ldául a Facebook nĂ©pszerűsĂ©ge, egyre többen meg is szĂĽntethetik regisztráciĂłjukat – többek között ez derĂĽl ki a Telenor 2017-es technikai elĹ‘rejelzĂ©sĂ©bĹ‘l.

Az MTI-hez eljuttatott összegzĂ©s szerint a vĂ©gtelen közössĂ©gi interakciĂł terhessĂ© válhat, a közössĂ©gi mĂ©diát egyre inkább ellepĹ‘ kĂ©tes hitelessĂ©gű hĂ­rek Ă©s a magukat tökĂ©letesnek mutatĂł “barátok” hatására az Y generáciĂł (1980 Ă©s 1990 között szĂĽletettek) egyre többször inaktĂ­vvá válhat.

SzintĂ©n meghatározĂł trend lesz a chatbotok használatának terjedĂ©se a kutatĂłk szerint. Jelenleg is több vállalat működtet ilyen számĂ­tĂłgĂ©pes programot, amellyel hasonlĂłan lehet csevegni kĂ©rdĂ©s-válasz formájában, mintha egy emberrel chatelne a fogyasztĂł, de a válaszokat mestersĂ©ges intelligencia kĂĽldi. A chatrobotok kĂĽlönösen hasznosak lehetnek a mobilszolgáltatĂłk, de minden olyan vállalat számára is, amely ĂĽgyfĂ©lszolgálatot működtet, hiszen az algoritmusok a nap minden Ăłrájában, idĹ‘zĂłnátĂłl fĂĽggetlenĂĽl segĂ­tsĂ©get tudnak nyĂşjtani az ĂĽgyfeleknek – olvashatĂł az elĹ‘rejelzĂ©sben.

Mindeközben idĂ©n világszerte rengeteg kĂ­sĂ©rleti – gigabites adatátviteli sebessĂ©gű mobilinternetet tesztelĹ‘ -ĂĽzem bejelentĂ©se várhatĂł, amelyek fontos lĂ©pĂ©seket jelentenek az 5G-s mobilszolgáltatások kereskedelmi bejelentĂ©se felĂ©. Az 5G bevezetĂ©se egyebek mellett Ăşj antennatĂ­pusokat, Ăşj, millimĂ©teres hullámhosszon valĂł rádiĂłs kommunikáciĂłt igĂ©nyel majd. Az 5G technolĂłgia egyes rĂ©szeinek szabványait az erre illetĂ©kes szervezet 2018-ban tervezi rögzĂ­teni, a vĂ©gleges szabvány azonban csak 2020-ban várhatĂł Ă©s csak ezt követĹ‘en kerĂĽlhet sor a bevezetĂ©sre.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat! ➞

A Telenor kutatĂłi egyĂşttal rámutattak a mestersĂ©ges intelligenciával (MI vagy AI) kapcsolatos idei egyik legfontosabb feladatra, a felhasználás szabályozására. Mivel az MI-t idĹ‘vel akár az igazságszolgáltatásban vagy tanulĂłk felvĂ©teliztetĂ©se során is alkalmazni lehet, fontos, hogy felelĹ‘s, átláthatĂł legyen a működĂ©se, Ă©s ne sĂ©rtse az egyĂ©ni felhasználĂłk magánszfĂ©ráját sem. A mestersĂ©ges intelligencia hatalmas adatmennyisĂ©gek feldolgozása nyomán kĂ©pes öntanulásra, ha azonban nem a megfelelĹ‘ adatokon “trĂ©ningezik” Ĺ‘ket, működĂ©sĂĽk sem lesz megfelelĹ‘ – vĂ©ltĂ©k a kutatĂłk.

A szolgáltató arra számít továbbá, hogy idén a dolgok internete (Internet of Things, IoT) teljes iparágakat alakít át a mezőgazdaságtól kezdve a közlekedésig. Kulcsfontosságú feladat lesz viszont az IoT-eszközökkel kapcsolatban felmerülő biztonsági aggályok orvoslása, hiszen 2020-ra már világszerte 21 milliárd ilyen eszköz lesz használatban.

Forrás: MTI

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...