Hirdetés
A földrengések miatt két gyárát is leállította a Sony, más gyártóknál is készlethiányra lehet számítani

A Sony Kjusú-szigeten található képalkotó szenzorokat előállító üzemét le kellett zárni a halálos áldozatokat is követelő földrengések miatt, így pedig már kettőre nőtt azon gyárak száma, amelyekre nem számíthat a japán vállalat.

Ha a gyártósorok záros határidőn belül nem indulhatnak újra, az a Sony-nak és partnereinek is komoly gondokat okozhat. A japán gyártó 40%-os piaci részesedéssel rendelkezik a képalkotó szenzorok piacán, így egy esetleges készlethiány a gyártók nagy részére is kihatással lenne.

Szerencsére erről egyelőre nincs szó, ugyanis a vállalat szóvivője a Reutersnek nyilatkozva elmondta, hogy mivel a Sony rendelkezik némi tartalékkal, jelen pillanatban még nem érdemes az ellátási problémák miatt aggódni.

A Sony folyamatosan ellenőrzi a most bezárt, egyébként 24 órában működő üzem állapotát, és terveik szerint az utórengések múlása után meg is kezdik annak helyreállítását. Remélhetőleg erre hamar sor kerül, ám a tapasztalatok alapján ez eltarthat egy ideig, hiszen a 2011-es nagy méretű földrengést nem kevesebb mint 900 utórengés követte.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...