Hirdetés
A Huawei is meglépte a kötelezőt, itt a vállalat első VR eszköze

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Huawei sem nézhette tétlenül a VR headsetek népszerűségének növekedését, ezért piacra dobták saját eszközüket, amelyhez hamarosan a tartalmak is megérkeznek.

A Huawei egy Shanghaiban megrendezett médiaeseményen mutatta be VR eszközét, melyet a vállalat tájékoztatása alapján úgy terveztek meg, hogy okostelefonjaikkal is kompatibilis legyen, így többek között a P9, P9 Plus és Mate 8 csúcsmobilokkal is használhatják majd azt a felhasználók.

A Huawei VR ráadásul egy különlegességgel is megörvendezteti a felhasználókat, ugyanis headsetük az első olyan eszköz a világon, amely támogatja a 360 fokos videó és audió szinkronizálást. Az új Huawei eszköz olyan funkciókat is kínál, mint a telefonálás, az SMS- és a WeChat üzenetküldés, ráadásul a váltás a virtuális világ és a valóság között csak egy gombnyomás.

Annak érdekében, hogy a felhasználók ne szédüljenek el a headset használata során, a Huawei VR késleltetése mindössze 20 ezredmásodperc, ezzel pedig a kiváló képességű hasonló eszközök csoportjába sorolható.

A kínai vállalat ugyanakkor nem elégszik meg azzal, hogy új eszközét bemutatta, partnereivel máris azon dolgozik, hogy minél több tartalmat nyújthassanak a felhasználóknak, akik hamarosan 4000 filmet, 350 panorámaképet és 40 játékot is élvezhetnek majd a headseten keresztül.

Bár a VR-ipar fokozatosan fejlődik, még mindig rengeteg területén lehet fejlődést elérni, a Huawei pedig ezen területeknek kíván az eddiginél jóval nagyobb figyelmet szentelni.

Az, hogy a frissen bemutatott VR headset mikor, és mennyiért kerül értékesítésre, egyelőre nem ismert, a Huawei későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...