Hirdetés
A Mac-es felhasználók kétszer aktívabb szerelmi életet élnek

Valentin-nap alkalmával a Kaspersky Lab összegezte a szerelmi és szexuális viselkedés megnyilvánulásait a közösségi média felületeken és más online felületeken. Kiderült, hogy azok a felhasználók, akik többnyire Mac számítógépet használnak, azok aktívabb társas életet élnek a szexualitás és párkapcsolat terén az online világban.

A Kaspersky legutóbbi felmérése szerint a Mac számítógépek tulajdonosai vitathatatlanul vezetői a különböző digitális eszközök és platformok használatának, ha csábításról van szó: 14%-uk elismerte, hogy ismerkedésre is használja a közösségi oldalakat, míg 11%-uk kifejezetten társkereső oldalakat használ a szexuális partnerek kereséséhez. Ez az arány kétszer annyi, mint az összes átlag válaszadó (8% és 5%-kal). A Mac-et használók nagyobb valószínűséggel közlik a szexuális irányultságukat (70% és 44%) a közösségi oldalakon, valamint kapcsolati státuszukat (83% és 63%).

A Mac felhasználók nem csak szexuális aktivitásban, de párkapcsolati tevékenységben is aktívabbnak bizonyulnak az interneten: nagyobb valószínűséggel beszélnek párkapcsolati tevékenységeikről, ezzel szemben az átlag felhasználók mindössze 16%-a számol be nyilvánosan a partneréről és a közös programokról.

Hogyan befolyásolják a szociális hálózatok azok személyes életét, akiknek már van partnere? A válaszadók közel fele (46%) a kapcsolat javulásáról számolt be. Ebből a szempontból is boldogabbnak tűnnek a Mac-esek – köztük ez az arány eléri a 68%-ot. Ez lehet annak a ténynek is köszönhető, hogy a Mac felhasználók szívesebben kommunikálnak a partnereikkel a világhálón keresztül: 45%-uk kommunikál a közösségi média felületein a szeretteikkel, míg az összes többi felhasználó csupán 36%-a használja az online oldalakat kommunikációra.

További érdekes tartalomért kövesd Facebook oldalunkat! ➞

“Már Ă©szre sem vesszĂĽk, hogy a virtuális tevĂ©kenysĂ©geink mikĂ©nt befolyásolják az Ă©letĂĽnket, többek között a kapcsolatainkat. TermĂ©szetesen a közössĂ©gi hálĂłzatok felĂĽletei sokszor tesznek jĂł szolgálatot kezdemĂ©nyezĂ©s Ă©s kapcsolattartás terĂ©n: lehetĹ‘vĂ© teszik számunkra, hogy kommunikáljunk az olyan barátainkkal, kollĂ©gáinkkal vagy szeretteinkkel, akik nem mindig lehetnek velĂĽnk fizikailag. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, milyen kockázattal jár a digitális kommunikáciĂł: kapcsolataink elkĂ©nyelmesedhetnek vagy tönkre is mehetnek, ezĂ©rt nagyon oda kell figyelnĂĽnk, hogy mit osztunk meg online Ă©s a rĂ©sztvevĹ‘ket ez hogyan Ă©rinti.” – mondta Andrey Mochola a Kaspersky Lab „Consumer Business” rĂ©szlegĂ©nek vezetĹ‘je.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a nagyobb fertőzés lehetőségét, a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy mindig megbízható védelmet használjunk. A Kasperksy Lab kifejezetten az Apple felhasználók számára fejlesztette a Kaspersky Internet Security for Mac program csomagot.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...