Hirdetés
Még a héten bemutatkozik az FCA Android 7.0-án alapuló infotainment rendszere

A Fiat Chrysler Automobiles a Google-lel együttműködve készíti a jövő infotainment rendszerét, amelynek koncepcióváltozata a héten megrendezésre kerülő elektronikai kiállításon, a CES-es kerül bemutatásra.

A rendszer működése egy Chrysler 300 típusú modellben figyelhető majd meg először, amelynek 8.4-hüvelykes kijelzőjén már az Uconnect rendszer helyett már az Androd 7.0 Nougat rendszerre épülő fejlesztés fog megjelenni.

A gyártó tájékoztatása szerint az új rendszer megtartja majd az Uconnect hangulatát és funkcionalitását, miközben lehetővé teszi a számos androidos funkció és applikáció használatát. Noha az elektronikai kiállításon bemutatásra kerülő változat még fejlesztés alatt áll, azzal már nem csak a rádiót vagy a klímát vezérelhetik majd az érdeklődők, hanem olyan szolgáltatásokhoz is hozzáférhetnek, mint a Google Térkép, a Pandora, a Spotify, az NPR One, vagy épp a Google Asszisztens.

Az FCA némi meglepetésre nem tart majd sajtótájékoztatót a Detroitban megrendezésre kerülő autókiállításon, ugyanis minden erejükkel a CES-re szeretnének koncentrálni, ami jól jelzi, hogy a gyártónál jelen pillanatban az úgynevezett in-car, vagyis autóban használatos technológiák kerültek a középpontba.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...