Hirdetés
Óránként 100 ezer torrent eltávolítási kérelem érkezik a Google-höz

Míg néhány évvel ezelőtt alig pár URL törlési kérelem érkezett a keresőóriáshoz, ma már lassan kezelhetetlen mennyiségű fut be hozzájuk.

A TorrentFreak hozta nyilvánosságra a Google átláthatósági jelentésében szereplő adatokat, melyből kiderült, hogy a keresőóriáshoz óránként 100 ezer torrent link eltávolítási kérelem fut be a jogtulajdonosoktól, akik másban nem reménykedve a Google-től várnak segítséget az illegális tartalmak visszaszorításában.

Ez egyben azt is jelenti, hogy naponta több mint 2 millió ilyen jellegű kérelemmel kell megküzdenie a Google-nek, ami egészen elképesztő mennyiséget jelent, különösen úgy, hogy ez a szám az egyéb jellegű kéréseket nem is tartalmazza.

Hogy mennyire elterjedt a linktörlési kérelem híre, azt jól jelzi, hogy 2008-ban alig néhány kérelem érkezett évente, míg 2014-ben már heti 6 millió, 2015-ben pedig heti 8 millióra nőtt ez a szám, de ami igazán megdöbbentő, hogy az elmúlt héten már 19 millió hasonló kérelem futott be a vállalathoz.

04-Google-01

A Google állítása szerint igyekszik hatékonyan eljárni ezekben az esetekben, és a tapasztalat azt mutatja, hogy egy-egy oldal a megfelelő linkek eltávolítása után jelentősen hátraesik a keresési rangsorban.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...