Hirdetés

Tech

Szabadalomsértés miatt perli a Huawei a Samsungot

Szabadalomsértés miatt perli a Huawei a Samsungot

Megszokhattuk már a mobil ágazatban, hogy egyes szereplői jogosulatlanul használják a mások által kifejlesztett technológiát, ám amíg legtöbb esetben a Samsung és az Apple volt érintett az ehhez hasonló ügyekben, ezúttal a Huawei az, amelyik kártérítésre tart igényt.

A kínai vállalat sajtóközleményben jelentette be, hogy pert indított a Samsung ellen, amely állításuk szerint megsértette a Huawei szellemi tulajdonjogait, beleértve számos celluláris kommunikációs technológiára és szoftverre vonatkozó szabadalmát is, amiket jelenleg a Samsung készülékeiben használnak jogosulatlanul.

A vállalat Szellemi Tulajdonjogi Osztályának vezetője az alábbiakat mondta az eset kapcsán:

„A Huawei hisz abban, hogy az iparági szereplőknek együtt kellene dolgozniuk, hogy nyitott, közös innováció segítségével előremozdítsák az ágazatot. Amellett, hogy tiszteletben tartjuk mások szabadalmait, meg is védjük a sajátjainkat. Számtalan szabadalom keresztengedélyezési megállapodással találkoztunk már ebben az iparágban, amelyek lehetővé tették a technológiák törvényes használatát, hiszen ez az alapja az okostelefon ipar egészséges fejlődésének. Ezzel a hitünkkel az évek során aktívan tárgyaltunk más iparági szabadalomtulajdonosokkal ilyen keresztengedélyezésekkel kapcsolatban. Ez idáig versenytársaink tucatjaival írtunk alá ilyen jellegű megállapodásokat. Reméljük, hogy a Samsung tiszteletben tartja a Huawei kutatás-fejlesztési befektetéseit és szabadalmait, és felhagy ezek megsértésével, helyette pedig megszerzi a szükséges engedélyt, és a jövőben a Huawei-el együtt dolgozik majd azon, hogy előbbre vigye az iparágat.”

Nem csoda, hogy a Huawei nehezményezve nézi a Samsung cselekedetét, hiszen a kínai vállalat nem kevesebb, mint 9.2 milliárd dollárt fektetett kutatási és fejlesztési tevékenységbe az elmúlt évben. Azt, hogy a per végül milyen végkifejlettel zárul, egyelőre még korai lenne megjósolni, ám ismerve, hogy az ilyen jellegű ügyek mennyire el tudnak húzódni, könnyen lehet, hogy egy ideig várnunk kell még az ítéletre.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...