Hirdetés
Jabra Drive – Kiváló hangminőség, lenyűgöző üzemidő, jutányos ár

Azok számára, akik képtelenek hozzászokni a Bluetooth headsetekhez, de mégis szükségük van valamilyen kéz nélküli megoldásra, tökéletese választás lehet egy Bluetooth kihangosító. A Jabra elég szép felhozatallal rendelkezik már ilyen téren, ebből a felhozatalból pedig a Jabra Drive-ot vizsgáljuk most meg közelebbről.

A BerryBolt-tól kapott tesztpéldány egy alap Bluetooth kihangosító, ugyanakkor kiváló összeszerelési minőség, és még kiválóbb hangminőség jellemzi, ez a két dolog pedig bőven elegendő volt ahhoz, hogy vonzóvá tegye számunkra az eszközt. 14.999 forintos árával a Drive jó választás lehet azoknak, akik egy egyszerű, de jó minőségű Bluetooth-os kihangosítót keresnek, de nézzük is meg alaposabban, pontosan miről is van itt szó.

Design Ă©s funkciĂłk

Kis túlzással állíthatnánk, hogy az eszközt a dobozból kivéve már használhatjuk is. Ez így is van, hiszen egy unibody kialakítású kihangosítóról van szó, ami egy fém csipeszen fekszik. Na ez az a csipesz, amit használat előtt azért érdemes rögzíteni a napellenzőre, ezután viszont már tényleg megkezdődhet annak használata.

Ha már megemlítettük a dobozt, említsük meg azt is, hogy abban a kihangosítón kívül találhatunk még egy microUSB kábelt, egy szivargyújtó-töltőt, és egy telepítési útmutatót is.

DSCN0462

Túl sok vezérlőelem nincs az eszközön, de ami van, azt nézzük, mire használhatjuk. A hangerőszabályzó gombokat a hangszóró fölött találhatjuk, míg a zajszűrő mikrofon a „+” és „–„ gombok között kapott helyet. A nagy hangszórónak egyéb funkciói is vannak, ugyanis azon található a LED-es jelzőlámpa, aminek a hívások fogadásakor van kulcsfontosságú szerepe. Az eszköz jobb oldalán találhatjuk a bekapcsológombot és a microUSB portot, míg a baloldalon ezúttal csak a nagy ürességet véltük felfedezni. Felrögzítve egyébként a Jabra Drive nagyjából akkora helyet foglal, mint egy pakli kártya, így kicsi az esélye, hogy bármiben is akadályozzon minket.

A Jabra Drive egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy több kapcsolat kezelésére is alkalmas, így egyszerre akár két aktív eszközt is csatlakoztathatunk hozzá.

DSCN0442

Teljesítmény

A különálló hangerőszabályzón kívül mindent a hangszóróval, és az abba épített többfunkciós gombbal vezérelhetünk. A kissé kiemelkedő hangszóró lenyomásával válaszolhatunk a hívásokra, de akár el is utasíthatjuk azokat. A hangminőségre abszolút nem lehet panasz, a hívó fél még bekapcsolt rádió mellett is kristálytisztán hallotta a hangunkat, mint ahogy mi is tökéletes minőségben hallhattuk, hogy mit is mond éppen partnerünk. Ami még inkább kiemelkedővé teszi a Jabra Drive-ot az az, hogy az autóból kiszállva sem szakad meg a kommunikáció, ráadásul a hívás minősége és hangereje sem csökken.

DSCN0444

Eddig csupa jókat írtunk az eszközről, de ugye mindennek van egy fekete és egy fehér oldala. Sajnos ez alól a megállapítás alól a Jabra Drive sem kivétel, hiszen van egy nagyon zavaró és egy kevésbé zavaró tulajdonsága is.

Kezdjük rögtön azzal, ami jobban zavarhatja az embereket, ez pedig a hang alapú tájékoztatás hiánya. A Jabra Drive ugyan két esetben is tájékoztatja a felhasználót, de csak akkor amikor sikeresen csatlakoztattuk az eszközt, és akkor amikor annak akkumulátora merülőben van.

Alighanem velem együtt sokan örülnének annak, ha a hívó fél nevét is közölné, hiszen vannak olyan esetek, amikor nem mindenkivel szeretnénk beszélni, ez pedig jelen esetben csak akkor kivitelezhető, ha a hívás fogadása előtt telefonunkon leellenőrizzük, hogy éppen ki is szeretne minket elérni.

11874121_10200800393167453_913358196_n

Van itt még egy apró zavaró tényező a kihangosítóval kapcsolatban, ez pedig az eszköz esti használhatóságára vonatkozik. Az történik ugyanis, hogy beülve az autóba az automatikusan összekapcsolódik telefonunkkal, amit egy villogó kék LED is jelez számunkra. Na, épp ez okozza a problémát, ugyanis a sötétben néhány percig villogó LED eléggé zavaró tud lenni.

Összegzés

Bár az eszköznek vannak hiányosságai, összességében elmondható, hogy minél tovább használtuk azt, annál jobban megszerettük. A hívás minősége kitűnő, talán az egyik legjobb, amivel valaha találkoztunk, és a könnyű csatlakoztathatóságért is jár a piros pont.

Azok, akik korábban használtak már hívóazonosító funkcióval rendelkező kihangosítót, nem fogják szeretni a Jabra Drive-ot, akiknek viszont ez a funkció nem fontos, nyugodt szívvel vásárolhatják meg azt. Az eszköz kiváló minőségű, megbízható, és a 20 órás beszélgetési idő is elegendő a legtöbb felhasználó számára.

Ha komolyan elgondolkodtál a Jabra Drive beszerzésén, akkor azt a BerryBolt-tól tudod megvásárolni, ahol most 14,999 forintot kérnek érte.

Hirdetés
Cikk archĂ­vum...