Hirdetés
A Rockstar egy percig sem teketóriázott azon, hogy kiadja-e PC-re a GTA 5-öt

A sok halasztás és téves információ után végre holnap hivatalosan is meg fog jelenni a Grand Theft Auto V PC-re. Semmi sem jöhet közbe, még a teljes apokalipszis sem, mert a játék érkezni fog!

A GTA 5 nem egy teljesen új fejlesztésű játék, mert mint kiderült, több hónapja fejlesztik azt a változatot, amit most végre PC-re is megjelentetnek. A kiadó egy friss nyilatkozatában megerősítette, hogy egy percig sem volt kérdéses, hogy PC-re is megjelenik az ötödik rész, csak az volt a kérdés, hogy melyik évben.

A GTA V még 2013-ban jelenet meg először, igaz akkor csak a korábbi generációs konzolokra érkezett, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. Utána egy kis csönd, majd bejelentették, hogy kiadják a játékot újra, de ekkor már Xbox One és PlayStation 4 tulajoknak. Persze már az elején is lehetett sejteni, hogy ez a játék minden platformra fog érkezni, csak a kiadó próbált meg ügyeskedni. Amiről így utólag elmondhatjuk, hogy teljes mértékben bejött, hatalmas rajongás előzi meg a kiadásokat, profitot hagyjuk is, beletörne a bicskánk, ha elkezdenénk számolgatni.

A Rockstar Games igazgatója Phil Hooker, műszaki igazgatója Adam Fowler és Klaas Schilstra a PC Gamernek megerősítette, hogy a kezdetektől fogva tervben volt a PC-s megjelenés. Már az alapkövek letételénél tudták, hogy fog érkezni PC-re, így szóba se jöhetett az, hogy portos megoldást csináljanak. A PC-s részt az elejétől fejlesztik –párhuzamosan az újabb konzolos változattal, több megoldást is felhasználtak a korai PC-s változatból a konzolos kiadásban-, teljesen egyedi megoldásokat alkalmaztak, hogy a lehető legtöbbet tudják kihozni a PC-s architektúrákból. A portos megoldást nem lehetett volna ilyen mértékben optimalizálni 64 bitre és DirectX 11-re. Az Xbox 360-as és PS3-as korai megjelenésére azért volt szükség, mert korábbi technológiára sokat már nem lehetett rátenni, de a játék első megjelenésénél szerették volna a maximumot kihozni a múltbéli konzolokból is. Xbox One és PS4 már sokkal brutálisabb, ott lehetett játszadozni a grafikával is, de az igazán ütős kiadás a PC-s lesz.

Nagyon várjuk már, hogy holnap hajnalban megjelenjen a Grand Theft Auto V PC-re. Órákat felhúzni, szabadságot beírni, mert kedd hajnal 1-kor érkezik a GTA V PC-re.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...