Hirdetés
Bődületesen pocsék negyedév a Microsofttól – Mindössze 2.3 millió Lumia készülék talált gazdára

A Microsoft közzétette legújabb pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy a Lumia készülékek értékesítési számai még a véltnél is sokkal rosszabb adatokat mutatnak.

Számszerűsítve a dolgot ez azt jelenti, hogy három hónap alatt mindössze 2.3 millió készüléket tudtak eladni. Egy évvel ezelőtt ez a szám még 8.6 millió volt, így jelen pillanatban egy erőteljes, 73%-os csökkenésről beszélhetünk.

A helyzet akkor sem válik sokkal értékelhetőbbé, ha az előző negyedévet vesszük alapul, ugyanis az akkori 4.,5 milliós értékesítési számot figyelembe véve is 50% körüli csökkenésről beszélhetünk. A Microsoft azt is elárulta, hogy a nem Lumia készülékekből 15.7 millió darabot értékesítettek, ami egy fokkal már jobban hangzik, ám itt is csökkenésről beszélhetünk, hiszen egy évvel ezelőtt még ez a szám is 24.5 millió fölött volt.

04-Microsoft-01

Az értékesítési számok drasztikus csökkenése a bevételre is kihatással volt, ugyanis ezen a téren is 47%-os mínuszról beszélhetünk az előző évi adatokhoz képest.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...