Hirdetés
Közel 200 ezer forinttal adja drágábban Galaxy S7 típusú készülékét a Samsung, mint amennyiből előállítja

Nem ritka, hogy egy új csúcskészülék megjelenésekor egyes elemzők kiszámolják azok előállítási költségeit, hiszen a befektetőknek adott esetben korántsem mindegy, hogy egy-egy modellen mekkora haszna van az azt előállító vállalatnak.

Most az IHS elemzői vállalták magukra ezt a feladatot, ugyanis szakértők segítségével darabjaira szedték a Samsung Galaxy S7 típusú készülékét, majd megállapították, hogy az abban szereplő hardverelemek és az összeszerelés ára nem több, mint 255 dollár, ami nagyjából megegyezik a két szériával ezelőtti Samsung Galaxy S5 elállítási költségével.

A készülék legértékesebb eleme egyértelműen a Snapdragon 820 típusú chipset, hiszen ennek darabonkénti ára a 62 dollárt is elérheti, de a kijelző és a kamera is ott szerepel a drágább alkatrészek listáján, igaz, utóbbi esetében némileg meglepő módon a 12MP-es Dual Pixel kamera mindössze 13.70 dollárba kerül.

Bárhogy is legyen, a teljes költség 255 dollárra jött ki, ami nagyjából 70 ezer forintos összeget jelent. Ez pedig, még ha a tetemes marketingköltségeket is hozzászámoljuk, jóval kevesebb, mint a készülékért idehaza elkért 250 ezer forint körüli összeg.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...