Hirdetés
A Microsoft újabb szöget ütött a Windows 10 Mobile koporsójába, de talán egy esély még van a túlélésre

A Microsoft a tavalyi évben megrendezésre kerülő Build konferencián jelentette be, hogy elindította a Project Astoria nevű kezdeményezést, melynek keretében az androidos alkalmazások egyszerű portolásának lehetőségén dolgoznak majd a mérnökök és a fejlesztők.

A Project Astoria hallatán mindenki nagy lelkesedésben tört ki, hiszen úgy gondolták, az majd megmentheti a Microsoft évek óta alkalmazáshiánnyal küzdő mobilos platformját. Igen ám, de a Project Astoria ezt követően egyetlen Windows 10 build-ben sem jelent meg, ebből pedig sokan arra következtettek, hogy a projekt bukásra van ítélve, és milyen igazuk volt.

A Microsoft ugyanis most hivatalosan is megerősítette, hogy nem tartanak igényt az androidos alkalmazásokra, helyette inkább az iOS-es applikációk portolásának lehetőségét szeretnék tovább gondolni és egyszerűbbé tenni, hiszen szerintük semmi értelme, hogy két különböző platform alkalmazásai is megjelenjenek a Microsoft kínálatában, az ugyanis csak összezavarná a felhasználókat.

Kissé furcsa ezt hallani attól a Microsofttól, amelyik évek óta semmit sem tesz az alkalmazások számának növelése érdekében, miközben szép lassan az a kevés felhasználó is elpártol mellőlük, akik eddig reménykedtek és kitartottak a Windows Phone/Mobile rendszerek mellett.

Egyelőre nem tudni, hogy az iOS-es alkalmazásokat mikortól alakíthatják át „Windowsossá” a fejlesztők, de mi már azon sem lepődnénk meg, ha néhány hónap múlva ennek elvetését is bejelentené a redmondi szoftveróriás.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...