Hirdetés
Terjeszkedik a Microsoft – Már 74 vállalat androidos készülékein találhatjuk meg alkalmazásaikat

Az Android és iOS operációs rendszerek toronymagasan uralják a piacot, jelentős lemaradásban pedig a Windows Phone követi őket, ám ez a Microsoftot annyira nem zavarja, hiszen teljesen más stratégia mentén gondolkodnak.

A redmondi vállalat elgondolása szerint addig a pontig, amíg saját fejlesztésű alkalmazásaik elérhetőek más platformokon, nem különösebben probléma az, hogy Windows Phone/Mobile operációs rendszerük gyenge formát mutat.

Márpedig egyre több készüléken tűnnek fel a vállalat alkalmazásai, ugyanis azzal, hogy most az Acer is csatlakozott, már 74-re tehető azon gyártók és hardverfejlesztők száma, akik a Microsoft alkalmazásait kínálják felhasználóiknak.

Bár az Acer nem éppen készülékeladásairól híres, a partnerek között olyanokat is találhatunk, mint a Samsung, a Sony vagy az LG, akik mind vállalták, hogy legalább néhány készülékükön elérhetővé teszik a Microsoft applikációit.

Itt elsősorban olyan alkalmazásokról van szó, mint a OneDrive, a Skype, vagy éppen az Office csomag, de bizonyos modelleknél ennél szélesebb is lehet a kínálat.

Mivel a Google is rendelkezik hasonló applikációkkal, nem tudni, mennyire nézi jó szemmel a Microsoft terjeszkedését, de az biztos, hogy a felhasználók csak jól járnak ezekkel az együttműködésekkel, még akkor is, ha egyébként ezen alkalmazások bármelyikét letölthetnék önszántukból is a Play Áruházból.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...