Hirdetés
Brüsszeli terrortámadás: Gyorsan lépett a Facebook, aktív a “Safety Check” funkció

Ma reggel két, egymástól független területen is terrortámadás történt Brüsszelben, amelyben a legfrissebb hírek szerint két magyar állampolgár is sérüléseket szenvedett.

A környéken most érthető okokból óriási a káosz, egyes értesülések szerint a mobilhálózat sem működik megfelelően, így csak többszöri próbálkozás után tudnak telefonálni a repülőtéren és a metróállomás környékén rekedt utasok.

Az egyik belga mobil szolgáltató Wi-Fi hotspotokat alakított ki a helyszíneken, hogy legalább interneten jelezni tudják az érintettek, hogy biztonságban vannak, néhány perce pedig már a Facebook is elérhetővé tette “Safety Check” nevű szolgáltatását.

A szolgáltatás ismerős lehet a néhány hónappal korábban történt párizsi terrortámadások idejéről, ugyanis akkor is elérhetővé tette azt a közösségi oldal. A szolgáltatás lényege, hogy ezen az oldalon keresztül minden környéken élő és tartózkodó felhasználó jelezheti, hogy biztonságban van, ezzel nyugtatva meg ismerőseit családtagjait.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...