Hirdetés
Bizonyított tény: A Windows 10 akkor is követi a felhasználók szokásait, ha azok minden ilyen jellegű funkciót letiltanak

A Microsoft legújabb operációs rendszerét borzasztóan sok kritika érte a felhasználók szokásainak monitorozása miatt, és noha maga a Microsoft és néhány felhasználó is kétségét fejezte ki ezzel kapcsolatban, most úgy tűnik, valóban lehet valami a dologban.

A telepítés utáni első indításkor lehetőségünk van letiltani bizonyos dolgokat, hogy azok ne kerüljenek továbbításra a Microsoft szervereire, de a hírek szerint ezzel sem szabadulunk meg minden problémától.

Egy CheesusCrust nevű felhasználó ugyanis a Voat oldalán publikálta tesztjének eredményeit, amik meglepő információkat tartogattak.

A felhasználó egy teljesen friss Windows 10 Enterprise Edition operációs rendszert telepített számítógépére, majd három oldalon keresztül minden követési funkciót letiltott. Ezt követően bekapcsolva hagyta éjszakára a számítógépet, majd 8 órával később megdöbbenve konstatálta, hogy a Windows 10 51 különböző Microsofthoz köthető IP címmel próbálta meg felvenni a kapcsolatot 5508 alkalommal.

30 óra elteltével ez a szám még tovább növekedett, ugyanis a rendszer addigra 112 IP címmel lépett kapcsolatba.

A kiábrándító eredmény után a felhasználó újból feltelepítette az operációs rendszert, de ezúttal már bevetette a DisableWinTracking nevű alkalmazást is, hátha az majd segít megakadályozni a Microsoft információgyűjtését.

A program neve viszont úgy tűnik, félrevezeti a felhasználókat, ugyanis bár az eredmény jobb lett, 30 óra alatt még így is 30 különböző IP címmel lépett kapcsolatba a rendszer 2758 alkalommal.

Gordon Kelly a Forbes-nak adott nyilatkozatában elmondta, semmit sem lehet tenni a Microsoft információgyűjtése ellen, ugyanis a rendszer telepítésekor elfogadott végfelhasználói licencszerződésben felhatalmazzuk őket arra.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...