Hirdetés
Brutális leépítés az iPhone-gyártónál – 110 ezer munkavállalóból csak 60 ezer maradt a Foxconnál

A Foxconn a világ legnagyobb elektronikai gyártója, amely többek között arról ismert, hogy ők készítik az Apple iPhone készülékeit is.

A gyártó most bejelentette, hogy nem kevesebb mint 60 ezer munkavállalóját küldi el, akiknek a helyét gépek fogják átvenni. Az újonnan telepített gépek ismétlődő feladatokat látnak majd el, és a tervek szerint javítják majd az összeszerelés minőségét is.

Ezzel 110 ezerről 50 ezerre csökkent a Foxconn munkavállalóinak száma, azonban ez még tovább is csökkenhet, hiszen Xu Yulian szerint a jövőben is a gyártási folyamatok automatizálására fókuszálnak majd, ugyanis nézeteik szerint ez a hatékonyabb munkavégzés mellett a precízebb összeszerelési minőséget is elősegíti.

Egyes közgazdászok már korábban felemelték a hangjukat, mondván nem lesz jó vége, ha az emberi erőforrásokat gépek váltják ki, ám úgy tűnik, ezek a figyelmeztetések egyelőre süket fülekre találtak.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...