Hirdetés
Jogtalan volt a korábbi ítélet, mégsem tartozik 120 millió dollárral a Samsung az Apple-nek

Az Apple és a Samsung az elmúlt években számtalan jogi csatát megvívott már egymással, melyekből hol az egyik, hol pedig a másik fél került ki győztesen, egyvalami azonban biztos, egyik sem adja meg magát túl könnyen.

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy az Apple és a Samsung közötti ügyek gyakran évekig húzódnak, és még akkor sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy lezáródtak. Most ismét egy korábbi ügy került terítékre, ugyanis a Samsung nem volt hajlandó elismerni bűnösségét, ezért az Amerikai Fellebbviteli Bírósághoz fordultak, és úgy tűnik, jobb döntést nem is hozhattak volna.

Egy korábbi bírósági ítélet szerint ugyanis a Samsung az Apple három szabadalmát is megsértette, ezért pedig 120 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték őket, amit most a legfelsőbb bíróság semmisnek minősített.

Az indoklás szerint ugyanis a három szabadalomból kettő sohasem volt az Apple birtokában, így pedig nagyon nehéz lett volna megsértenie azt a dél-koreai vállalatnak.

„Évtizedeket töltöttünk azzal, hogy forradalmian új termékeket és szolgáltatásokat fejlesszünk ki az iparág számára, a mostani döntés pedig egyértelműen alátámasztja azt, hogy ehhez semmilyen szabadalom megsértésére nem volt szükség. A mai nap számunkra egy győzelem, amely végre a versengést is oda helyezte, ahova való – a piacra, és nem pedig a bíróságra.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...