Hirdetés
Kutatók szerint 2098-ra a Facebook lesz a világ legnagyobb virtuális temetője

Bár a Facebook igyekszik tiszteletben tartani az elhunyt felhasználók profiljait, kutatók szerint a túlzott tisztelet eredményeként 2098-ra a világ legnagyobb virtuális temetőjeként tekinthetünk majd az oldalra.

A Massachusetts-i egyetem professzorai által készített kutatás nem fest túl jól a Facebook jövőjének szempontjából, ugyanis annak eredménye szerint az évszázad végére az oldalnak több halott felhasználója lesz, mint élő.

Ez első hallásra talán furcsán hangzik, de valójában közel sem az, ugyanis a Facebook nem hajlandó törölni az elhunyt felhasználók profilját, helyette egyfajta emlékezőhellyé alakítja azt át. Szakértők szerint a gesztus szép, és a cselekedet is nemes, ám ez előbb utóbb oda fog vezetni, hogy az oldalon többségben lesznek azok a profilok, amelyek már nem köthetők élő személyekhez.

Hachem Sadikki számításai szerint a problémát az okozza, hogy évről-évre egyre többen halnak meg a világon, miközben érthető okokból a Facebook növekedése pedig belassult.

Hogy 2098-ra tényleg több halott felhasználója lesz a Facebook-nak, mint élő, azt azért még korai megjósolni, ám az biztos, hogy az utóbbi időben több felhasználó is jelezte, hogy hírfolyamukban elhunyt ismerőseik születésnapi emlékeztetője is felbukkant, ez pedig bizonyos esetekben tényleg zavaró lehet, így elképzelhető, hogy az oldal változtat majd ezen a területen.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...