Hirdetés
Újabb botrány a Windows 10 körül: Az új rendszer frissítés után több alkalmazást is letöröl

Szinte minden hónapra akad egy botrányos hír a Microsofttal kapcsolatban, amely legtöbbször annak operációs rendszere, a Windows 10 miatt szerepel negatív előjelekkel a sajtóban.

Az, hogy a redmondi vállalat gyakorlatilag rákényszeríti az operációs rendszert a felhasználókra, már nem is kérdés, hiszen az, hogy leállítja a korábbi operációs rendszerek támogatását, majd bejelenti a következő generációs processzorok kizárólagos Windows 10 támogatását, csak egy dolgot sugallhat a felhasználóknak, mégpedig hogy minél hamarabb térjenek át az új rendszerre.

Ezt a célt szolgálja a frissítés ajánlottá tétele is, így az egy ideje már mindenki számítógépén ott található, igaz, szerencsére a telepítéshez még felhasználói beavatkozás is szükséges, szóval egy ideig még meglehet nélküle az, aki semmiképpen sem akar váltani.

Ilyen felhasználókból pedig bőven akad, sőt, tovább nő a számuk amikor a mostanihoz hasonló hírek látnak napvilágot. A LifeHacker ugyanis arra hívta fel a figyelmet, hogy a Windows 10 telepítése után több, a számítógépen korábban megtalálható program is törlése került, és helyét egy egyszerű fehér ikon vette át.

A jelenségről egyre több felhasználó számol be, de mivel eddig ez nem volt jellemző, elképzelhető, hogy egy átmeneti hibáról van szó, amit remélhetőleg hamarosan orvosolni fognak az illetékesek.

15-Win

Mint az a fenti képen is látható, a telepítés előtt még rendelkezésre álló Speccy nevű rendszerinformációs program a frissítés után egyszerűen eltűnt.

A Microsoft egyelőre még nem adott tájékoztatást a jelenséggel kapcsolatban, de ha az esetek száma továbbra is növekedni fog, mindenképpen elő kell majd állnia.

Amennyiben a későbbiekben sem szeretnél lemaradni a tech-világ híreiről, kérjük lájkold a Tech-live.hu Facebook-oldalát.

Hirdetés
Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Elképesztő akcióban a Xiaomi legjobb okostelefonjai

Mobil

A Xiaomi úgy döntött, hogy az év közepéhez érkezve akciós áron kínálják kiváló telefonjaikat, mi pedig most bemutatjuk nektek, mely készülékek megvásárlásával járhattok a legjobban.

Cikk archívum...